Opening Hours: Mon 12-16 | Tue-Fri 10-18 | Sat 10-14 ☕🐕 🚴‍♂️

7+1 lakberendezési trend – 2022

Home / 7+1 lakberendezési trend – 2022

7+1 lakberendezési trend 2022

Milyen lakberendezési trendek várhatók 2022-ben? Utánajártunk és összegyűjtöttük az idei év legfontosabb irányzatait. Töltse le az ingyenes katalógust, amelyből megtudhatja, hogy milyen trendek jellemzik idén a lakberendezést. Kiderül az is, hogy melyek azok, amelyekkel egyelőre nem találkozunk, és melyek térnek vissza újult erővel.

Feliratkozom a hírlevélre és letöltöm a katalógust.

Katalógus letöltése

Érezd magad jól!

A természet felé forduló, sokoldalú, a használhatóságot a kényelemmel ötvöző, egyúttal melegséget és otthonosságot árasztó megoldások – a fogyasztói trendeket figyelő szakemberek szerint leginkább ezek jellemzik majd idén a lakberendezést.

 

A belsőépítészeti trendek évezredek óta szolgálnak esztétikai segédeszközként a belső béke megtalálására: gondoljunk csak a feng shui ősi kínai művészetére, ahol a térbeli elhelyezés az energiaáramlásnak felel meg, vagy a wabi sabi, a tökéletlenségek elfogadásának japán gyakorlata, vagy az ókori Róma előszeretettel használta a földszíneket és geometrikus mintákat, hogy a természet harmóniáját utánozza. Egyre több kutatás bizonyítja, hogy otthonunk közvetlen hatással van nemcsak hangulatunkra, hanem általános egészségünkre és jólétünkre is.  Csoda tehát, hogy 2022-ben – a globális világjárvány 3. évében – a vezető lakberendezési trendek ismét arra összpontosítanak, hogy jól érezzük magunkat?

 

Lassabb, fenntarthatóbb élet

 

Kénytelenek voltunk tehát lelassítani és időt tölteni otthonunkban – ez erős vágyat ébreszt bennünk, hogy valóban olyan teret hozzunk létre, amely vizuálisan tükrözi azt, ahogy szeretnénk érezni magunkat. Egyre inkább figyelmet fordítunk arra, mi vonzza érzékeinket és hogy a design hogyan tudja segíteni azt, hogy jól érezzük magunkat.

 

És pontosan mi is vonzza az érzékeinket 2022-ben? Utánanéztünk mit mondanak neves belsőépítészek, akiknek van pár ötletük. Többen a barna és földszínek felemelkedését jósolják, amely olyan anyagokban jelenik meg, mint a bőr, vagy akár terrakotta falakban, tömörfa bútorokban. Mások a természet ihlette felületek és formák térhódítását látják, míg mások szerint ügyfeleik nem tudnak betelni a puha, íves bútorokkal. Lényegében minden, ami meleg, barátságos és otthonos érzést kelt, divatos. Az emberek melegségre, kényelemre és szellősségre vágynak.

 

Aztán ott van az a világjárványszerű valóság is, hogy otthonunk életünk fő színterévé vált: itt dolgozunk, alszunk és szocializálódunk. Minden saroknak, és minden tárgynak, ami körülvesz minket, valamilyen célt kell szolgálnia. A funkcionalitás tehát a bútorok tervezésekor új értelmet nyer.

 

 

Eközben az elmúlt évek néhány népszerű dizájnja eltűnőfélben van. A teljesen fehér minimalizmus ideje például úgy néz ki lejárt, amely ugyan gyönyörű, de mégis kevés vizuális ingert nyújt. A minimál megjelenés kissé melegebbé válik. A zen viszont újra trendi lesz.

 

És persze ami a leglényegesebb, bútoraink fenntarthatósága központi téma lesz.

 

Kíváncsi milyen trendek válnak nemzetközi szinten is mérvadóvá idén? Tudja meg katalógusunkból!

 

Hogyan juthat hozzá a 2022-es év katalógusához?

Töltse le a 32 oldalas pdf-et ingyenesen!

Feliratkozom a hírlevélre és letöltöm a katalógust.

Katalógus letöltése

Itt talál meg minket:

Cím 1033 Budapest, Bogdáni út 1. (bútor- és design üzlet)
Az egykori Harisnyagyár területén az udvarban – kövesse a fekete-fehér IC logót!
Telefon showroom + 36 70 904-8833 | szállítás, raktár +36 70 904-8833 |  project +36 30 520-3122, +36 30 602-1129
Email hello@innoconcept.hu
Nyitvatartás Nyitva tartás
Hétfő: 12:00-16:00
Kedd-Péntek 10:00-18:00
Szombat 10:00 – 15:00
Raktár 1033 Budapest, Bogdáni út 1. (H-P 08:00-16:00, árukiadás előre egyeztetett időpontban)