Variációk egy témára – lámpák az otthonunkban

A fény nem véletlenül a dán hygge egyik központi eleme – alapjaiban befolyásolja az otthonunk hangulatát, és ezzel a közérzetünket is. Ahhoz, hogy meghitt, otthonos hangulatot teremtsünk, meg kell találnunk a személyiségünkhöz leginkább illő fényforrást. A mennyezeti lámpa, vagy csillár világítás szempontjából az abszolút központi elem. Az állólámpa és a fali lámpa már mindkét funkciónak eleget tesz: használhatjuk őket egy sötétebb sarok, vagy fal bevilágításához, de olvasólámpaként is funkcionálhatnak. Az asztali lámpákat használhatjuk munkához, de kiegészítő világításnak is.

 

BALLOON lámpaAz elegáns, vékony anyag könnyű és játékos hatást kölcsönöz a lámpának, emellett gyönyörűen visszatükrözi a fényt.
Balloon függőlámpa kézzel varrott, aprólékos részletekkel díszített, melyek speciális technikával és különleges precizitással készülnek.

 

  • Elegáns és játékos dizájn
  • Nyugalmat árasztó hangulatfény
  • Stílusos részletek a lámpabúrán

 

TORRANO függőlámpa

A szilárd márványból készült Torrano függőlámpa luxus érzetet kölcsönöz otthona számára. Szilárd márványból készül, ami opál üveggömbben végződik, a szálcsiszolt réz elem teszi igazán elegánssá a Torrano-t.

 

 

 

ATOM lámpák

Az Atom lámpa sorozatot a térben mozgó elektronok ihlették, egyedileg formálható modellek, melyek minden helyiség visszatérő motívumai lehetnek. A sorozat különböző változatai egyszerű formavilágukkal egyszerre funkcionálhatnak dekorációs elemként a helyiségben, a megfelelő, állítható fényforrások használatával pedig otthonos légkört és kényelmes munkakörülményeket egyaránt teremthetünk velük.

 

Színek:

  • Opál üveg búra, matt fekete porszórt fém lámpatest
  • Füst színű üveg búra, matt fekete porszórt fém lámpatest
  • Gyömbér üvegbúra, antik sárgaréz lámpatest

 

RAY lámpák

Ray egy igazán izgalmas, multifunkcionális függőlámpa, ahol a két különálló lámpabúrát kétféleképpen szerelheti össze – egymásnak háttal vagy egymás tetejére. Az lámpabúra formáját a ráják hullamzó mozgása ihlette, ami egy grafikus és modern megjelenést ad a lámpának. 9 különböző szín- és méretkombinációban rendelhető.

 

 

GRAPE függőlámpa

Ray egy igazán izgalmas, multifunkcionális függőlámpa, ahol a két különálló lámpabúrát kétféleképpen szerelheti össze – egymásnak háttal vagy egymás tetejére. Az lámpabúra formáját a ráják hullamzó mozgása ihlette, ami egy grafikus és modern megjelenést ad a lámpának. 9 különböző szín- és méretkombinációban rendelhető.

 

BALL függőlámpa

A Ball egy stílusos és divatos lámpa sorozat. Egyszerű és elegáns, jól illik a legtöbb szobába. Előnyösen elhelyezhető több lámpa együttese is, például egy konyhaasztal felett. A búra különböző színekben kapható, matt és fényes változatban is.

 

MAIKO függőlámpa

A ‘Maiko’ a japán kifejezés a nőre, aki gésának tanul. A Maiko függőlámpát a nők tradicionális frizurája ihlette, mely egyaránt feminin és terjedelmesek. Denis Guidone egy kifogástalan és kecses lámpát tervezett, amely szájfúvott üvegből készült. Elegánsan mutat az étkezőasztal felett, de gyönyörű fényforrást biztosít kisebb helyiségekben is.

 

 

LEAVES lámpa

Az 1960-as évek egyik legnagyobb művésze, Alexander Calder amerikai szobrász, húrokból és rudakból tervezett felfüggesztett kis mozgó szobrokat. Az ő művészetének elemeit fedezhetjük fel Kateryna Sokolova Leaves lámpájában. A Leaves egy művészi ikonikus lámpa. A fejek egyszerűen forgathatóak, így a fényforrás az Ön igényeihez igazítható. A Leaves lámpa esztétikus kialakítással rendelkezik, amely gyönyörűen mutat például az étkezőasztal fölött.

 

 

 

 

CAMPA lámpa

Campa lámpák sorozata, függőlámpákkal, asztali lámpával és állólámpával. Egyszerű, letisztult konstrukció, elegáns részletekkel, mely minden tekintetet magáravonz. A búra opálüvegből készült, ami megnyugtató légkört teremt a szemnek és az elmének egyaránt, valamint finoman kiemeli a búra egyedi barázdáit.

 

DESIGN LÁMPÁK – a természetes ragyogásért

A bejárati ajtó felett, vagy a mennyezetre szerelve lágy fényű, de inkább hidegebb fényforrást használjunk. Az előszobában viszonylag erős, felülről érkező, akár több pontból világító, közepesen meleg fényre van szükség. A nappaliban a központi világítást hangulatvilágítással, illetve a szoba bizonyos részein elhelyezett funkcionális fényforrásokkal érdemes kiegészíteni.

A hálószobában a szoba közepén javasolt egy központi fényforrást elhelyezni, amely szórt, közepesen erős fénnyel árasztja el a teret. Annak érdekében, hogy ne vakítson az olvasólámpa, javasolt az oldalra világító, állítható, vagy pedig erősen tompító hatású lámpabúrák használata. Ideális, ha a fény az ágyban fekvők kényelme érdekében a mennyezet irányába világít.

A funkcionalitás mellett fontos, hogy a lámpákat úgy válogassuk össze, hogy azok egymást kiegészítve, jól harmonizáljanak a szoba színeivel, a bútorok stílusával és természetesen egymással is.

Sok esetben a fényerő és a színhőmérséklet szabályozható. Ez praktikus és kényelmes megoldás.

 

 

 

LUDO fali lámpa

 

RISE fali lámpa

Rise fali lámpa 350 fokban elforgatható egy kis integrált fogantyúval. A búra belül fehér, felül lyukakkal, az optimális fényhatás érdekében. Közvetlenül az áram kiállásra szerelendő, de elérhető kábeles verzióban is.

 

ARHUS lámpák

 

 

BALI függőlámpa

Trópusi növényzet, lepedőként elterülő hullámok, fehér homokos tengerpart, suhanás a pálmalevelek alatt, bambusz bútoros, hínár napernyős tengerparti kávézók. Ezt a hangulatot idézik a Bali függőlámpák. A lámpabúra természetes rattanból készült.

 

ASTORIA fali lámpa

 

DROPS lámpák

 

 

ORB lámpák

“Mint gyöngyök a láncon.” A tökéletesen lekerekített üveggolyók ragyogó fényt kölcsönöznek minden szobának. Az Orb függőlámpa fénye exkluzív hangulatot teremt. A fém és az üveg kombinációja nyers eleganciát áraszt.

 

ITT LETÖLTHETŐ A 2022 KEDVENCEK – LÁMPÁK KATALÓGUS