Az irodává átlényegült étkező és az ölben tartott laptop ma már a múlté. A karantén első sokkja után villámgyors, egymással párhuzamos folyamatok indultak meg a lakásokban és az irodákban is.

 

Az otthonokban megjelentek a munkára is megfelelő, de a hivatalok szigorú, funkcionalista berendezését ezerféleképpen feloldó sarkok. A kisebb méretű városi lakásokban a szükséges alapterület híján dolgozószobák nélkül kellett megoldani a munkavégzést, valamint a kikapcsolódást egyaránt lehetővé tévő terek egymással harmonizáló kialakítását. Hilary Matt dizájner szerint a home office nem csak velünk marad, hanem tovább alkalmazkodik az igényeinkhez. 

 

Fenti képen: GRACEFUL asztal, PALM irodai szék

 

Nagyobb és kényelmesebb, jól variálható íróasztalok váltják az eddigi szükségmegoldásokat. Bennük, vagy mellettük sok-sok tárolóval, fiókos szekrényekkel, amelyek jótékonyan elrejtik a munka miatt szükséges felszereléseket, technikai berendezéseket, madzagokat, zsinórokat. Az otthoni munka miatt pedig azok a barátságos és a feltöltődést is egyből lehetővé tévő mikro-irodák is megjelennek, ahol csak két lépést kell tennünk és az irodai székből egyből belehuppanhatunk a puffba, vagy egy kanapéba. 

 

Hülsta Vision polcrendszerPALM irodai székHÜLSTA EASY home officeATLANTE íróasztalENS asztal

 

ALP tömör tölgyfa asztalCHICAGO székPIPER lounge függesztékALUNA asztali lámpa

Jótanácsok az otthoni iroda berendezéséhez

 

Helyszín: Ideális esetben a munkaterületnek az otthon egy csendes részén kell lennie. Ha nincsen rá egy egész szobánk, egy összecsukható íróasztal is megteszi, például a vendégszobában.

Felszerelés:  Fontos, hogy minden olyan tárgy és bútor kéznél legyen, amelyre a hatékony munkavégzéshez szükség van,  de nem kelti a zsúfoltság érzetét. 

Tárolás: Az otthoni irodának rendezettnek kell lennie. A megfelelő tároló segít abban, hogy a dolgok a helyükön legyenek. Olyanokat érdemes választani, amelyek dekorációként is szolgálhatnak. 

Szín: Válasszon nyugató színeket! Például kéket, zöldet és semleges színeket. Érdemes kerülni a nagyon élénk, energizáló árnyalatokat.

 

ATLANTE nappali kombináció IATLANTE nappali kombináció IIHülsta Time homeoffice kombináció

 

TUKA irodai szék • ACADEMY irodai székNEW YORK görgős irodai szék

 

További home office bútorok »