A fekete az a szín, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni; merész és drámai. Ha ügyesen használjuk, érzéki kifinomultságot kölcsönözhet bármely térnek. Határozott stílusmeghatározó, ha két (vagy három) tónusú, kontrasztos színpaletta részeként használjuk. A tervezők gyakran használják a következő kombinációkat: fekete-fehér, fekete-vörös vagy fekete-fehér-teal, és így tovább.

 

A képen:

BALL függőlámpaEMPIRE kanapé BAM dohányzóasztal AMBITION szőnyeg 

 

Fekete és neutrális színek egyensúlya

Fontos szem előtt tartani, hogy a fekete túladagolása nyomasztó, lehangoló hatású lehet. Különös gondot kell fordítania arra, hogy a feketét semleges vagy élénk árnyalatokkal egyensúlyozzuk ki.

 

Kontraszt létrehozása bútorokkal

Egy fekete fal igen látványos lehet. Elegáns és kifinomult – de biztos, hogy nem unalmas -, ha olyan elemekkel kombináljuk, melyek kontrasztot hoznak létre és fokozzák a hatást.

 

Hogyan használjuk?

  • A túl sok sötétség nagyon nyomasztóan hathat, különösen, mivel egy hosszú fekete fal zártnak és kicsinek mutathatja a szobát.
  • Két vagy több feketére festett fal mindenképpen negatívan befolyásolja a szoba méretét. A fekete ugyanis hajlamos elszívni az összes fényt a szobában, és ha nem vigyázol, börtönszerűvé teszi a szobát!
  • Kerüld a fekete kárpitok vagy drapériák használatát a sötét fal mellett, és válassz világos színű fát és padlót, hogy vizuálisan enyhítsd a hatást.
  • A túl sok rendetlenség a szobában szintén nem fog jól mutatni a térben; egy fekete fal minimalista és nagyon modern témát kíván.
  • A sötét falak életre kelnek, ha kontrasztos árnyalatokkal kombináljuk, például menta, aranysárga, teal, szürke, szürkés rózsaszín és (természetesen!) fehér színekkel.
  • A színek számát azonban tartsd a minimumon; háromnál több, erősen ismétlődő árnyalat már valószínűleg túlzás. Maradj az egyszerűségnél.
  • A kanapé kárpitja soha ne legyen fekete, ha világos szőrű háziállataid vannak. Ne feledd, hogy a kanapé anyaga is hajlamos magához vonzani a port, és a sötétebb szövetek sok karbantartást igényelnek.

 

 

CAMEO étkezőasztalATLANTE nappali kombinációDAKOTA multifunkcionális asztal

 

 

DAHELI lerakóasztalCLEMENT bőr relax fotel SECRET komód •. CHINESE szőnyegBASIL bárszék