Nyitvatartás: H 12-16 | K-P 10-18 | Szo 10-14 ☕🐕 🚴‍♂️

Conform

A svéd Småland tartományon keresztül áthaladva hosszú kilómétereken keresztül csak a sűrű erdőt látni. A tájat csak néhol szakítja meg egy-egy bútorgyár. Az itteni emberekre jellemző a becsületesség, a racionalitás és a kemény, kitartó munka – olyan tulajdonságok, melyek a bútoraikon is látszanak.  A smålandi bútorok nem azt mondják, hogy „itt vagyok”, hanem inkább azt, hogy „itt vagyok neked”.

A jól ismert svéd bútorgyártás ma még mindig ezen az eredeti megközelítésen alapul és ez egy olyan örökség, amelyre mind a mai napig nagyon büszkék.

A Conform minden bútorát úgy tervezték, hogy a legkényelmesebb hely legyen otthonában. A történet több mint negyven évvel ezelőtt, 1978-ban fotelek gyártásával kezdődött és még most is ez fő profiluk. Első pillantásra talán semmi változás nem történt – de figyelemre méltó fejlődést történt az anyagok, a tervezés és a gyártási folyamatok tekintetében. Portfóliójukat könnyen bővíthetnék, de nem áll szándékukban: specializálták magukat a fotel- és lábtartó gyártásra és tökélyre fejlesztették azt.

Ha megpillantasz egy Comform fotelt, már az első pillanatban az az érzésed támad, hogy szeretnél beleülni. Minden karosszékük kipróbálásra hívogat és ha egyszer kipróbálta, soha nem szeretne felkelni belőle.  Új termékek kifejlesztésénél a fő szempontok a design, az ergonómia és a megmunkálás.

A legegyszerűbb módja a bútorkészítésnek az egyenes vonalak, lapos felületek és négyzetes blokkok használata – ezeket könnyű összerakni és kárpitozni is. De A Conform-nál nem így készülnek a bútorok. Minden ülőbútrunkra jellemző az íves, dinamikus kialakítás, ami olyan hűen követi az emberi test természetes vonalait, hogy minden pozícióban nagyon kényelmes legyen.

Fontos látni, hogyan változik üléskor a gerinc alsó háti szakasza és hogyan tolódik át a súlypont üléskor, ezt hívjuk ülési görbületnek és tervezéskor ezt veszik alapul. Ezért nevezhetjük a Conform bútorokat nemzetközi szinten is kiemelkedőnek kényelem szempontjából.

Mozgó alkatrészekből álló organikus ülőbútor tervezésekor elengedhetetlen szükség van a hozzáértésre és a tapasztalatra. A kárpitot megfelelően kell ráhúzni a felületre, hogy ne ne maradjanak ráncok és kis rések sem, a felületeknek pontosan illeszkedniük kell egymáshoz. Ezért a Conform bútorok gyártása soha nem lesz teljesen automatizált. Emberi kezekre és szemekre van szükség a csiszoláshoz, a kárpitozáshoz és az összeszereléshez – kiváló kézügyességre és alaposságra, ahogy ezt Ön is azonnal észre fogja venni.

FILTER
Model
MORE FILTERS
Ára

Mind a(z) 30 találat megjelenítve