Lakásbelsőt ma már nem évtizedekre alakítunk ki. A változó élethelyzetek és folyamatosan módosuló igények miatt ésszerűbbnek tűnik nem csupán egyetlen felhasználási lehetőséget kínáló bútorokat választani.

 

A múlt század hetvenes-nyolcvanas éveiben még egyértelműen a szekrénysorok uralták a magyar otthonokat. A fal mellé tolt, jobbára NDK-s és jugoszláv modellek adtak helyet a ruháknak, könyveknek, televízónak, alkalmanként a bárszekrénynek is. A maihoz képest szűkösebb tér, az akkoriban meglehetősen limitált bútorválaszték, a kevésbé aktív és mobilis életstílus mind azt eredményezte, hogy a szekrénysor-dohányzóasztal-fotel hármasából álló nappali egységét semmi sem veszélyeztette. A nappali egyébként is amolyan szigetként létezett. Akkurátusan elválasztva a jellemzően nem túl nagy konyhától, ami nem csak a főzés, hanem az étkezések helyszíne is volt.

Mégtöbb gyönyörű Hülsta bútorért kattints IDE.

Többfunkciós terek és bútorok

 

Ma már másként gondolunk az otthonunkra. Egyre inkább az a funkciója, hogy segítsen minket kiszakítani a napi taposómalomból. Kínáljon lehetőséget a lazításra, a családi-baráti együttlétekre. Bár a lakások alapterülete Magyarországon folyamatosan nőtt az elmúlt évtizedekben, a nagyvárosokban még mindig jellemző kisebb lakások esetében a szükségből csinálnak erényt az építészek és a lakberendezők: hódítanak a többfunkciós terek és a szintén nem csupán egyetlen felhasználási lehetőséget kínáló bútorok is. Jellemző trend az egymáshoz illő, de különálló bútorok használata. A vékony, karcsú lábak, amelyeknek köszönhetően akár egy könyvespolc is szinte „lebeg”. Ezt a hatást erősítik a lábbal nem is rendelkező, falra erősíthető darabok.

 

Igazodás a változó igényekhez

 

Stílusban és funkcionalitásban egyaránt kihozni a maximumot – ezt érdemes leginkább szem előtt tartani. Persze, akkor könnyebb a dolgunk, ha például megállapodott családfőként gondolkozunk egy nagy alapterületű ház berendezésén, de a többségnek kisebb tereket kell berendeznie olyan bútorokkal, amelyek igazodnak saját – a gyerekek születése, az életkor előrehaladtával változó – igényeihez és napirendjéhez, és amelyek túlélik a néha túl gyorsan megjelenő újabb divathullámokat is.

Mégtöbb gyönyörű now! by Hülsta bútorért kattints IDE.

A német Hülsta éppen a kombinálhatósága és multifunkcionalitása miatt kedvelt. A legmagasabb minőségi elvárások mellett készülnek bútoraik, amik ennek köszönhetően tartósak és időtlenek. Mindehhez pedig a környezettudatosság társult az idők során. Ennek részeként csupán fenntartható forrásból származó valódi fát használnak fel a bútorgyártáshoz.