Nyitvatartás: H 12-16 | K-P 10-18 | Szo 10-14 ☕🐕 🚴‍♂️

Fenntartható minőség

Home / Fenntartható minőség

Fenntartható minőség

Gyönyörű formatervezés, megbízható alapanyagok, valódi mesterségbeli tudás, modern technológia és a design iránti különleges szenvedély – ez teszi az általunk kínált bútorokat hosszan tartóvá.

Long life design

Elkötelezetten hiszünk a minőségben, a funkcionalitásban és valljuk, hogy bútort egyre inkább tudatosan, a „kevesebb több” szemléletével kell választani. Nemcsak a bútort vizsgáljuk meg, hanem azt is, hogy hogyan készült és honnan jött. Nem elég csak fényűzően pazarnak lennie, de környezettudatosnak és társadalmi felelősségvállalás szempontjából is megfelelőnek. A gyártóink által felhasznált bőrök eredete követhető és nem tartalmaz káros vegyi anyagokat. A bútorok gyártása az EU-ban történik – a Hülsta termékei kizárólag Németországban készülnek, a Bolia termékkínálatának 90 %-a Európában, ebből is legnagyobb részt Dániában. Nem véletlenül kínál ma már mindkét gyártó 5 év garanciát termékeire. Úgy gondoljuk, hogy ez a szám magáért beszél!

Éljünk fenntarthatóbban, vásároljunk kevesebbet, de megfontoltabban!

Néhány gyors tény a kollekcióinkban felhasznált anyagokról:

  • A kanapék és bútorok készítése során felhasznált szövetek 100% gyapjúból és újrahasznosított poliészterből készültek, valamint egyáltalán nem tartalmaznak nehézfémeket, úgy mint nikkelt, ólmot, vagy krómot.
  • A gyapjúszöveteinkhez felhasznált gyapjú eredetét az IWTO (Nemzetközi Gyapjú és Textil Szövetség) igazolta. Az IWTO továbbá ellenőrizte, hogy az állatok méltó körülmények között vannak tartva. A gyapjúnk továbbá megfelel a nemzetközi „REACH” tesztnek, azaz az EU által állított legmagasabb követelményeknek is.
  • A Bolia bőrök gondosan válogatott anyagok, melyek a világ minden tájáról érkeznek, és egyáltalán nem tartalmaznak fenciklidint (PCP) és klorofluorokarbon (CFC) vegyületeket. Az bőrimpregnáló folyadékok vízbázisúak. Továbbá a Sierra bőrök teljesen visszakövethetőek a származási helyükig. 
  • A párnáinkban felhasznált tollak és pihék ellenőrzött európai baromfitenyésztők madaraitól származnak. Ez garantálja, hogy a madarakat nem a tollukért ölik meg, illetve hogy a tollfosztáskor az állatok már nem voltak életben. A beszállítóinkat a HACCP minőségrendszer rendszeresen ellenőrzi.
  • A Bolia eleget tesz és tiszteletben tartja a REACH által állított magas követelményeket, kizárja a termelési folyamatból a kockázatos anyagokat, így minimalizálva az esetleges allergiás reakciók lehetőségét.
  • A termelőink által felhasznált tömény mahagóni fa és furnér egy FSC által jóváhagyott erdészeti és beszállítói hálózaton keresztül érkezik Nyugat-Afrikából. Az FSC elismervény biztosítja, hogy a faanyag megújuló erdőkből származik..
  • A Bolia tehénbőrök előállítása ISO engedéllyel rendelkezik, és a készítés során nem került felhasználásra hatvegyértékű króm.
  • Minden Bolia szőnyeg gyermekmunka nélkül készült, ezt a Care&Fair szövetkezet ellenőrizte. A bevételek egy részét indiai gyermekjóléti szervezeteknek adományozzák.
  • A Bolia gyapjútakarók 100% tisztaságú új gyapjúból készülnek.
  • A gyártóink gondosan megválasztják, hogy milyen termelőktől vásárolnak, hogy a tartós Bolia termékek a lehető legjobb alapanyagokból és méltó körülmények között készüljenek.