Fenntarthatóság és természetesség belső tereinkben

 

„A fenntarthatóság és környezettudatosság évek óta az egyik legtöbbet emlegetett fogalom. Most már talán azt is ki lehet jelenteni, hogy mind több gyártó és forgalmazó számára sem egyszerű marketing-szlogen” – tavalyi összeállításunkban fogalmaztunk így és vélhetően a következő években sem változik e tekintetben a helyzet. Egy az architecturaldigest. com által ismertetett kutatás szerint a megkérdezettek 94%-a szerint a fenntarthatóság meghatározó jelenetőségű lesz gondolkodásunkban jövőre is.

 

A fenti képen: LEAVES állólámpa   •   ORLANDO kanapé   •   PEYOTE dohányzóasztal

 

TAB dohányzóasztal                                                                     •                                                                                                 GRACEFUL pad

A 4R – reduce, reuse, recycle, és repair – jegyében mind többen próbálják csökkenteni a környezetterhelést, újra felhasználni és hasznosítani, illetve megjavítani azt, amit lehet. A lakberendezésben ez egyebek mellett a minimalizmusban, a kis ökológiai lábnyomot eredményező nyersanyagfelhasználásban, valamint az előállítás körülményeinek és módjának megváltoztatásában jelenik meg.

A jelszó: időtállóság

A tömegtermékek ideje a lakberendezésben ha még nem is járt le, de visszaszorulóban van. A mennyiség helyét egyre látványosabban a minőség veszi át. Persze a fenntarthatóság javításához nem csak a termék élettartamának meghosszabbításával lehet hozzájárulni, hanem az újra felhasznált anyagok arányának növelésével is. Vannak olyanok is, akik a használt bútorok felújításával igyekeznek megfelelni a fenntarthatóság követelményeinek, a bútorgyártók többsége azonban mind anyaghasználatban, mind stílus tekintetében az időtállóságra törekszik.

Zero egyetlen pénzérmével összeszerelhető szék, amely 100%-ban újrahasznosított kompozitból készül, és teljes mértékben újra is hasznosítható. Minden egyes darabja cserélhető, ami azt jelenti, hogy ez a szék generációkon keresztül a szolgálatunkban áll majd.

A Made komód választható különféle színű melamin ajtó és fiók előlapokkal, változatos elrendezésekben. A keret, az ajtó és a fiók előlapok széles színválasztékban kombinálhatóak, hogy könnyedén megalkothassuk az entriőrünkbe és a stílusunkhoz leginkább passzoló verziót.

 

YONATA kanapéágy

A fenntarthatóság egyik alapja a multifunkcionalitás. A kanapéágyak remek megoldást nyújtanak,
ha bútorainkat több célra is használni szeretnénk: pihenésre, alvásra, és vendégeink leültetésére.

 

Természetesen zöld

A zöld továbbra is dominálja a lakberendezés színpalettáját. Vélhetően a fenntarthatóság elvére rímelve tartja vezető helyét a lakberendezésben a zöld szín, ami pedig az árnyalatokat illeti, a népszerűségi lista élén a smaragdzöld áll, ugyanakkor a pasztellek is hódítanak a természetesség hívei körében.

REEF

 

Minden egyes Reef fotel 100 db tengerből gyűjtött műanyag palackból készül. A tengereket a műanyaghulladéktól megtisztító SEQUAL közösségével együtt megálmodott Reef különleges szövetét teljes egészében a fogyasztás utáni újrahasznosított műanyagból, a tengerekből visszanyert, vagy a hulladéklerakóba szánt palackokból állítják elő. A párnázat újrahasznosított poliuretánhabból áll, amely hulladék kanapékból és matracokból, valamint a textil- és bútoripar egyéb termelési hulladékaiból származik. A Reef egy 100%-ig zöld fotel, amelynek minden elemét az ökofenntarthatóság és a körforgásos gazdálkodás szemléletével tervezték. Kanapé változatban is kapható, illetve hozzá illő lábtartó is kapható.

 

Norma moduláris kanapé modern szemlélettel fűszerezett hagyományos szellemiségben született. Hátradönthető háttámlával és elektromos, kihúzható relax lábtartó mechanizmussal rendelkezik, amelyet a karfába épített két gomb működtet. A Norma kanapé egyesíti a dizájnt a kényelmes relax funkcióval a 360°-os kényelem érdekében.