Boxspring, vagy nem boxspring? A mi válaszunk egyértelmű: boxspring. Hogy miért? Ha van egy kis időd és szeretnéd megtudni, hogy mivel lehet az alvást valódi pihenéssé tenni, akkor elmondjuk.

 A boxspring ágyak lelke – mint azt a nevük is mutatja – egy „doboz” és a rugók. A két alapvető összetevő valamikor a tizenkilencedik század végén talált egymásra és kezdték meg az Egyesült Államokban és Európa nyugati, valamint északi területein a világhódító útjukat immár rendszert alkotva.

Mert a boxspring lényege éppen az, hogy egymáshoz remekül illeszkedő alkatrészek alkotnak egy olyan szisztémát, amely felerősíti az egyes részek előnyös tulajdonságait.

Rendkívüli rendszer rugókból

Kezdjük alulról! Mi is a box? Nos, esetünkben ez a „doboz” egy úgynevezett alsóágy, amelyben már ott találhatjuk a 10-12 cm magas rugókat. Ezek úgynevezett bonellrugók, amelyek „rendszert” alkotnak. Lényege, hogy az egyes rugók egymáshoz is kapcsolódnak, egymást is erősítik, illetve átadják a másiknak a rugalmasságot. Így egy ideális felület jön létre a következő réteg fogadására. Egy fundamentum, amelynek feladata, hogy megfelelően erős, stabil alapot biztosítson a dupla rétegben rugókat tartalmazó matracnak. A matrac adja meg a boxspring ágy jellegzetes, magas felépítményét, hiszen vastagsága akár a harminc centimétert is elérheti.

Mindezt pedig megkoronázza a legfelső réteg, amely a felteszi a koronát minderre. Egy ideális fekvőfelület, amely többféle anyagból készülhet. Lehet hűvösebb, vagy melegebb, puhább, vagy keményebb stb. Ki mit szeret. Egyes újabb modellekben ez az úgynevezett topper réteg már a matrac része.

A végeredmény egy impozáns, valóban elheveredésre és alvásra csábító fekvőalkalmatosság, a hálószoba „zászlóshajója”.

Magas, gerinckímélő derékalj

Persze a külcsíny nem önmagáért van. A tetszetős ágy mit sem érne, ha nem lenne kényelmes, és különösen gerinckímélő. A boxspringer ágyak már csak a magasságuk miatt is különleges érzést nyújtanak a használójának. A „derékalj” a kialakítása miatt jól szellőző, a terhet egyenletesen elosztó felületet képez. A rajta fekvő nem süpped bele. Nem alakulnak ki mélyedések, ezáltal sehol sem terheli túl a gerincet. Kíméli a derekat és a nyakat.

Nem csak álom…

Reggeli az ágyban, heverészés egy jó könyvvel – a boxspring az esti alvás után is nehezen enged el. Az InnoConcept partnere, a kiváló minőségéről, és innovatív belsőépítészeti megoldásairól ismertté és kedveltté vált német cég, a hülsta a formák, méretek és színek hatalmas választékával teszi lehetővé, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb boxspring ágyat tervezze és rendelhesse meg. A németországi gyártás, az ott használt technológia, a magas minőségi követelmények garanciát jelentenek arra, hogy nem csupán különleges, időtlen dizájnt megjelenítő, hanem rendkívül tartós bútort is vesz, aki a hülsta mellett dönt.